onsdag 27 februari 2008

Hollywood tar sig an brädspelen

Enligt en artikel i tidningen E24 så har filmjätten Universal Pictures köpt rättigheter av allas vår favoritdjävul i brädspelsvärlden; Hasbro, för att producera filmer. Det skulle handla om fyra eller mer filmer med bl.a. Monopol och Battleships som titlar.

Med Hasbro som favoritdjävul så menar jag att många brädspelsentusiaster tycker om att hoppa på dem för att de kapitaliserar industrin genom att ge ut samma spel i tiotusentals olika upplagor med varierande tema och dessutom "förstöra" gamla klassiker genom att ta bort det som gjort dem speciella. Samtidigt så köper de upp mindre förlag och skippar deras "ordentliga" spel.

Cluedo har redan varit ett spel som gett upphov till flere filmer och TV-serier. Själv har jag inte sett en enda av dem, men däremot så är Cluedo ett spel som man rätt så lätt att göra en film av; det blir ju en ganska vanlig detektivfilm. Den stora frågan är dock vad det blir för filmer av dessa nya spel... Monopol är visserligen lätt att göra till en film som skärpta businessmän som köper monopol på gator, men hur mycket kontakt har det kvar till spelet då? Kanske de hittar kontakten i att göra det till ett Shakespearian drama där alla till slut tar livet av sig själva för att det bara går runt och runt, inget händer och alla är urtrötta på samma skräp om och om igen.

Battleship (alltså Sänka skepp) är dock ett svårt fall. Jag kan bra tänka mig dialogen:

På bryggan på U.S.S. Sinktheothership...
Parker: Sir, de har hittat oss, de siktar in sina kanoner mot oss... vad skall vi göra?
Admiral Milton Bradley: Fan! Vi har två alternativ... E4 eller B12?
Parker: Men Sir, kan vi inte fly?
Admiral Milton Bradley: Nej! Vi sitter fast här... piggarna under skeppet är fast i vattnet! Dessutom är det emot reglerna!
Parker: Så vad gör vi, Sir?
Adminral Milton Bradley: E4... de måste vara på E4... avfyra kanonerna... träffar vi så får vi skjuta pånytt...


Enda positiva med allt detta är att det finns en möjlighet att de skulle göra en väldigt rolig och tuff film om RoboRally.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer, idéer, feedback, kritik. Vad som helst.