torsdag 16 oktober 2008

JADE Formula Dé Championship '07-'08

Så är resultaten klara för förra säsongens Formula Dé-mästerskap och nu skall vinnarna prisas. Hoppeligen sätter detta igång nästa säsong med ett stort bang och om vi har tur så blir det ett minst lika spännande mästerskap som det förra. Om ni funderar över vad allt detta är frågan om så kan ni läsa det här.
Det som blev ganska intressant med denna säsong är att alla priser, förrutom priset för det bästa teamet, gick till samma tre chaufförer - de tre chaufförer som står på de tre stegen på mästerskapstitelns prispall.
Vinnaren av mästerskapet räknades enligt rankingpoäng, dvs. poäng i medeltal per tävling, bland alla chaufförer som kört fem tävlingar eller mer.

Så då sätter vi igång:

Winner of the JADE Championship 2007-2008
1. M'bou M'khen'dou
Denna nigerianska nykomling överraskade alla när han draftades av Fät Fuzzy i mitten av säsongen då allt såg som blekast ut för teamet. Med en ranking på 4,929 så tog han självsäkert hem mästerskapen till slut.

2. Dreyfuss Drunk
Den annorlunda chauffören från Wales som kör bäst efter en grogg eller två. Det blev tyvärr tydligen en grogg för lite för Dreyfuss då hans ranking på 4,875 inte riktigt räckte till att klå M'khen'dou. Team Breakdown fick dock ett litet tröstpris då trejde platsen går till...

3. Cecil Crash
Engelsmannen som med en ranking på 4,500 klättrade till tredje plats och säkrade den andra pallplatsen för sitt stall i mästerskapen. Kanske om bilen skulle ha hållits hel oftare så skulle det gått bättre.


Champion Team Winner 2007-2008
Tre stycken team deltog i mästerskapen; Fät Fuzzy, Team Runaway och Team Breakdown. Runaway tog minst poäng i medeltal per tävling, 2,96, men var också med i minst antal tävlingar. Men det var inte så jämnt mellan de två andra stallen; Team Breakdown vann med en ranking på 4,48 mot Fät Fuzzy:s 3,50.
Alla gratulationer till Daniel Albrecht och hans Team Breakdown.


Forrester award 07-08
Forrester award har fått sin namn efter veteranchauffören Fred "Freddy the Flow" Forrester, som dessutom avslutade sin 62 åriga karriär med detta mästerskap, och utdelas åt den chaufför som tagit totalt mest poäng över hela säsongen. Han tog dock inte själv hem sitt pris, utan det går till:

1. Dreyfuss Drunk (Team Breakdown) 78 poäng
2. Cecil Crash (Team Breakdown) 72 poäng
3. M'bou M'khen'dou (Fät Fuzzy) 69 poäng


"Det börjar bli aktuellt att runka" award 2007-2008
Detta pris, titulerat efter ett citat av halvlegendariske Team Breakdowns manager Daniel Albrecht, utgives åt den chaufför som avbrutit mest tävlingar. Ifall fallet skulle vara så att fler chaufförer skulle ha avbrutit lika många tävlingar så skulle den sämre rankingen avgöra. Detta behövdes inte detta år, utan det hittades en överlägsen vinnare.
Det som är förvånande är att denna chaufför för övrigt har klarat sig väldigt bra under säsongen. Vinnaren är alltså:

1. Cecil Crash (Team Breakdown) 4 avbrutna tävlingar / ranking 4,500
2. Fritz Frikadellen (Team Runaway) 2 avbrutna tävlingar / ranking 1,571
3. Baldwin Brun (Team Breakdown) 2 avbrutna tävlingar / ranking 3,200


Virgin of the Year '07-'08
Priset för årets bästa rookie-chaufför var inte svårt att dela ut i.o.m. att en av de få rookie-chaufförerna som deltog i mästerskapen vann den. Priset går alltså till:

M'bou M'khen'dou

Och med det här så hoppas vi på att den andra säsongen kan börja och att kampen om mästerskapen blir ännu hårdare.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Kommentarer, idéer, feedback, kritik. Vad som helst.